Jun 15, 2011

Meet Uncle Hussain - Pokok



Meet Uncle Hussain - Pokok

VERSION 1 (Initial chords - 1st look tabbed by Dr Zek)

Intro: A E A E

A
Tersesat malu bertanya
E
Tak tahu tak tahu kemana
A
Terlalu banyak alasannya
E
Duduk terdiam
A E
Menyusur dikaki lima terlihat bayang wajah kelmarin
A E
tersentuh hati bagai luruh


Chorus:
Bm A E F#m
Tanya sama pokok apa sebab goyang jawab angin yang goncang
Bm A
Terbang burung terbang patah sayap diduga
E F#m A
Seandainya rebah kau masih ada


A E
Terlalu mahu dan mahu terlupa apa yg belum
A E
Terlalu banyak alasannya
E
Duduk terdiam
A E
Tak mudah namun tak susah terserah atas pilihan
A E
Tersentuh hati mula luruh


Chorus:
Bm A E F#m
Tanya sama pokok apa sebab goyang jawab angin yang goncang
Bm A
Terbang burung terbang patah sayap diduga
E F#m A
Seandainya rebah kau masih ada

A E
nanana.. nananana..
A E
nanana.. nananana..

Bm
kau masih ada..
A
kau masih ada..
E
kau masih ada..
F#m A
kau masih adaaaaa...... ooooooooo


A E
Terlalu mahu dan mahu terlupa apa yg belum
A E
Terlalu banyk alasannya
E
Duduk terdiam
A E
Tak mudah namun tak susah terserah atas pilihan
A E
Tersentuh hati mula luruh


Bm A
tanya sama pokok......


VERSION 2 (2nd look) - update 14/8/2011

Intro: A E Bm A E

A
Tersesat malu bertanya
E C#
Tak tahu tak tahu kemana
F# E
Terlalu banyak alasannya duk terdiam

A
Menyusur dikaki lima
E C#
Terlihat bayang wajah kelmarin
F# E
Tersentuh hati bagai luruh

chorus:

Bm C#m E
Tanya sama pokok apa sebab goyang
F# A
Jawab angin yang goncang
Bm
Terbang burung terbang
C#m
Patah sayap diduga
D
Seandainya rebah
E A
Kau masih ada

A
Terlalu mahu dan mahu
E C#
Terlupa apa yang perlu
F# E
Terlalu banyak alasannya duk terdiam

A
Tak mudah namun tak susah
E C#
Terserah atas pilihan
F# E
Tersentuh hati mula luruh

(repeat chorus)

A E C#
La la la la la la la la la
F# E
La la la la la la la lalalalalaaaa (2x)

A
Kau masih ada
F#
Kau masih ada
D
Kau masih ada
E A
Kau masih ada...oohhhh

A
Terlalu mahu dan mahu
E C#
Terlupa apa yang perlu
F# E
Terlalu banyak alasannya duk terdiam

A
Tak mudah namun tak susah
E C#
Terserah atas pilihan
F# E
Tersentuh hati mula luruh
D
Tanya sama pokok

*This chords was corrected (from 1st version) for 2nd look by friend of mine. Thanx Faizal.

DEMO POKOK ACOUSTIC VERSION 1 BY DR ZEK

7 comments:

Aimi Amira said...

wah, thanks. nanti nak try lah. memang suka lagu ni (:

Anonymous said...

nice try..tapi ade certain² part chord mcm lari je.. =)

guITar_bOYz said...

key dia rendah la bro......

Anonymous said...

gua rasa gnti E ngan C#m7 atau E/C#, yg 2nd tu ok.,

Chorus:
Bm A C#m7 F#m
Tanya sama pokok apa sebab goyang jawab angin yang goncang
Bm A
Terbang burung terbang patah sayap diduga
E F#m A
Seandainya rebah kau masih ada
~juz kongsi

Padang serai boy said...

wow....susahye...coed nya pening kepala,kena main laju2 semua ckup...perh....

Anonymous said...

rasa yg betol mcm ni kot...

Verse: A E-Fm-F#m E 2x

Chorus:
Bm A Fm Cm
Bm Cm D-E-A

Anonymous said...

rasa yg masuk mcm ni kot...

Verse: A E-A- E
A E-F#m- E

Chorus:
Bm F#m A E F#m
Bm F#m E D-A-E-A

aku rase je..sory kalu salah..:)

Related Posts with Thumbnails

Our Facebook

Welcome to our new blog ZEK GUITAR CHORDS

ZEK GUITAR CHORDS (http://guitarchordzek.blogspot.com) has successfully set up and create (on 11th February 2010) with new version originate from our previous blog GUITAR CHORDS AND LYRICS which has a problem and never been publish anymore.

You can send any chords to us via email zakimi.dr@gmail.com
Thank you for support us. We really appreciate it.