Advertisement

Oct 31, 2010

Black – Sofea Jane



Black – Sofea Jane chords and lyric


Intro: D

D G A D
Kau ibarat permata di dalam hiasan kaca

D G A Bm
Yang tak bisa disentuh, namun hanya boleh dipandang

A# A G# A
Ingin sekali ku sentuh, ingin jua ku memiliki



D G A D
Kau selalu membuat hatiku merasa berat

D G A Bm
Dan kau yang selalu ada, saat semua pergi

A# A G# A
Bagaimana mungkin, untuk kau mengerti



G D A
Kini telah ku sedari
G D A
Mimpiku tak bererti sendiri


Chorus

D
Andai kau tahu

F#
Apa yang ku mahu

B7 B
Mahukan dirimu ‘tuk mendekatiku

Em G
Dan aku tak bisa memaksa dirimu

D
Walau dalam tidur

A D
Ku kan menantimu hingga akhir nanti

http://guitarchordzek.blogspot.com

D G A D
Kau selalu membuat hatiku merasa berat

D G A Bm
Dan kau yang selalu ada, saat semua pergi

A# A G# A
Bagaimana mungkin, untuk kau mengerti



G D A
Kini telah ku sedari
G D A
Mimpiku tak bererti sendiri

*repeat chorus

DEMO BY DR ZEK (playing with 1/2 chords down or 1 fret down guitar tuning)



This original song is using standard guitar tuning. I'm playing only for intro, verse 1, 2, 3 and 1 chorus...

6 comments:

anne senseii said...

really3 nice! tenkiu.. :)

Dr Zek said...

anne senseii,
ur welcome

Naz said...

kebetulan gitar kat sebelah... layan... ;)
thanks bro..
~aku dah masukkan link blog nie. x prasan url dah bertukar..

Dr Zek said...

Naz,
layan jer bro...lagu ni key tinggi skit...aku try nyanyi sakit tekak jadinye...hehe

URL blog lama dah tukar sb kene ban...masalah gak kalu blog kita dh mencapai 1 juta review...byk mata yg tgk so blogspot US ban sb byk dh melanggar copyright...link youtube sesetgh artis barat memang xleh buat link kt blog kita...tu dh melanggar copyright dia kata...

Ejat Vanness said...

bro.intro tu fret bape tu? haha. jaoh bebeno. xnampak.

Dr Zek said...

octave,
Ejat Vanness,
intro tu pakai D kt fret 14...kalu kt fretboard tu ada fret markers kan...markers yg bertindan (double markers)-fret 12- maknanye gitar kita bermula balik chord dari first nut (atau kita panggil 2nd octave)...satu gitar hanya ada 2 tone D atau 2 octave saja...ia tak sama ngan keyboard...keyboard (standard) ada 5 tone D atau 5 octave dlm satu masa n boleh di setting...

Related Posts with Thumbnails

Our Facebook

Welcome to our new blog ZEK GUITAR CHORDS

ZEK GUITAR CHORDS (http://guitarchordzek.blogspot.com) has successfully set up and create (on 11th February 2010) with new version originate from our previous blog GUITAR CHORDS AND LYRICS which has a problem and never been publish anymore.

You can send any chords to us via email zakimi.dr@gmail.com
Thank you for support us. We really appreciate it.